1 Velg projektormerke
2Velg projektormerke eller delenummer
Åpne Lampefinner

Lampeinformasjon

Projektorlamper har blitt utviklet i tett samarbeid mellom verdens ledende belysningsteknologiselskaper og projektorprodusenter, og lampedesignet matcher med driverelektronikk og optikk for å sikre et optimalt projisert bilde, stabilitet og lampelevetid.

Produksjonsprosessen er komplisert og strengt kvalitetssikret for å sikre brukerens sikkerhet når lampen er i bruk. Selve lampen består av en kompleks blanding av kjemikalier, inkludert kvikksølv, og presisjonselektronikk pakket inn i en forseglet glasspære. Enheten forventes å operere ved over 8000k (varmere enn solens overflate) og motstå høyt trykk, i overkant av 200 bar.

Det finnes syv originale lampeprodusenter: Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki, Matsushita og Epson. Disse selskapene innehar de immaterielle rettighetene til projektorlampeteknologien.

Lamper leveres som oftest som komplette moduler, bestående av en lampe (pære) og et hus spesifikt tilpasset et projektormerke og en modell:

En komplett modul er tiltenkt å kunne bli byttet ut av brukeren uten at det kreves noen avansert teknisk kunnskap. Et par produsenter tilbyr kun en reservelampe (pære), men du vil være nødt til å inneha en grad av teknisk ekspertise for å sette den på plass, og uten de ferdighetene anbefales det ikke.

Siden det verdensstore reservelampemarkedet har en årlig verdi på rundt 6 milliarder kroner, har kopiprodusenter (hovedsakelig fra sør-øst-Asia) utviklet replikaer av mange originale lamper og selger dem innad lampemarkedet som "kompatible", "egnet for" eller "alternative" lamper. Klikk her for mer informasjon om skadene av kompatible/kopilamper.

Denne nettsiden bruker cookies
Ved å bruke denne nettsiden eller lukke denne meldinger, godtar du vårCookies-merknad.