1 Velg projektormerke
2Velg projektormerke eller delenummer
Åpne Lampefinner

Ofte stilte spørsmålProjektorbildet virker svakere enn vanlig - hva vil dette si? ^ Tilbake til toppen ^

Det kan være på tide å skifte ut projektorlampen din. Med metal halide-lamper (HPS) vil du merke en demping av bildelysstyrken etterhvert som lampen taper effekt. Enkelte projektorer lar deg sjekke antall timer lampen din har blitt brukt gjennom et innebygd menysystem. Sjekk brukermanualen din for informasjon om denne funksjonen.

Hvor mange timer vil projektorlampen min vare? ^ Tilbake til toppen ^

På lik linje med alle lyspærer du ville brukt til andre formål, har projektorpærer en forventet driftstid, kalt lampens levetid. Denne verdien uttrykkes i antall timer - typisk 1000 til 2000 timer. Nyere modeller hevder 4000 til 6000 timers levetid og mer. Lampens suksessrate er basert på en klokkekurve, slik at en majoritet av (men ikke alle) lampene vil imøtekomme den spesifiserte levetiden. Enkelte lamper vil bli brukt opp før og dette er del av den akseptable driftsrekkevidden til vurderingen.

Spiller det noen rolle hvordan jeg bruker projektoren min? ^ Tilbake til toppen ^

For projektorer som brukes under normale driftsbetingelser (mellom tre til fem timer per dag i rene og relativt støvfrie omgivelser), vil lampen ha størst sannsynlighet for å vare gjennom hele sin vurderte levetid. Projektorer som brukes oftere eller utsettes for miljøforurensninger er mer sannsynlig å vise en reduksjon i levetid. Projektorer som brukes 24 timer om dagen, 7 dager i uken, har størst sannsynlighet for lampedefekter før enden av det vurderte timespannet.

Hva kan jeg gjøre for å bidra til at projektorlampen min varer lengre? ^ Tilbake til toppen ^

 • Ikke la projektoren bli overopphetet. Årsak nummer én som leder til lampedefekter er overdreven varme. Følg instruksjonene i brukermanualen for avslåing av projektoren for å sikre at enheten får seg tilstrekkelige nedkjølingsperioder.
 • Bruk projektoren din i rene og relativt støvfrie omgivelser.
 • Rengjør luftfiltrene regelmessig.
 • Anvend "økonomimodus" hvis det er tilgjengelig på din projektormodell.

Hva er forskjellen mellom en halogen- og en metal halide-lampe? ^ Tilbake til toppen ^

 • Halogenpærer varer omtrentlig 70 timer (per pære). Metal halide-lamper varer rundt 1000 til 2000 timer.
 • Halogenlamper er billigere (typisk 250 - 750 kroner) enn metal halide-lamper (2000 - 4000 kroner). Typen lampe som projektoren din bruker vil fastsettes av produsenten.
 • Halogenlamper gir fra seg et gulaktig bilde, mens metal halide-lamper avgir et mer hvitaktig bilde.
 • Halogenlamper brenner i en jevn hastighet og har en jevn lysstyrke gjennom lampens levetid. Lysstyrken til metal halide-lamper reduseres i løpet av levetiden.

Hva er UHP? ^ Tilbake til toppen ^

UHP (Ultra High Performance) er et proprietært lampedesign produsert av Philips som krever lavere wattstyrke for tilsvarende lysstyrke. Fordelene med denne teknologien er en mindre og lettere projektor, siden strømforsyningen er mindre og lettere; en mer kjølig drivende, stillere og billigere projektor i drift på grunn av den lave wattstyrken; samt en lengre levetid, siden påkjenningene på lampen (wattstyrke, temperaturendringer) reduseres. UHP-lamper varer i omtrent 4000 timer, i forhold til metal halide-lamper som varer rundt 1000 til 2000 timer.

Hvilke andre lampetyper finnes det? ^ Tilbake til toppen ^

 • P-VIP – lampetype produsert av Osram
 • NSH – lampetype produsert av Ushio
 • SHP – lampetype produsert av Phoenix
 • E-TORL – Epsons proprietære metode for å optimalisere lyslekkasje

Hva slags garanti får jeg sammen med reservelampen min? ^ Tilbake til toppen ^

De fleste originale merkelamper (f.eks. Sony, Hitachi, BenQ) leveres med en garanti på 90 dager eller 500 timer (hva enn som inntreffer raskest). Enkelte merker eller noen modeller innen et merkes sortiment kan leveres med lengre garantiperioder og Hotlamps tilbyr for tiden en massiv 2-årsgaranti på alle solgte lamper.

Denne nettsiden bruker cookies
Ved å bruke denne nettsiden eller lukke denne meldinger, godtar du vårCookies-merknad.